Followers

Monday, March 30, 2009

Salam Dari Kamar Hati_Edisi Baju 'Pink Color'


Salam...

Hai semua, terima kasih yg tak terhingga ya kerana masih lagi berkesempatan utk singgah n membaca antara coretan yang sempat ND luahkan kat sini, walaupun tak semua tp korang baca lah jugak kan..btw..thanks uols.

Ya, mmg agak lama ND tak update since last week. Actually Mak ND tak berapa sihat. Jumaat lepas, baru 2 jam bertugas di pejabat PKNS ND dapat Msg dari abg mengatakan yang mak ND otw ke hospital klang dlm van ambulan. Berderau jugak lah masa terima msg tu, terus bergegas ke klang. Atas pemeriksaan awal doctor mengesahkan yang paru-paru mak ND dijangkiti kuman dan terpaksa ditahan di wad dalam beberapa hari.



Sib baik lah ada kakak dari JB time tu yang mmg kebetulan dtg. Boleh lah dia jagakan mak mlm pertama tu, sebab kat situ lelaki mcm ND ni tak dibenarkan menjaga di wad wanita. Kami menjaga mak bergilir2. Ikut time waktu melawat.



The next day, ND dtg utk membawa brg2 keperluan kakak ND, namun setelah diperiksa oleh doctor yang merawatnya pagi tu (Doktor Cina) lupa lak nama dia. Mak ND dibenarkan pulang hari tu jugak. So memandangkan ND bertugas jam 2pm-5pm Nadi Kota KL, so ND minta agar mak ND dibenarkan pulang lebih awal. Jam 10 ND dah siap buat check out. Balik Shah Alam ikut highway KESAS lebih cepat sebab kalau tak jam kat town Klang tu. Lepas 35 minit ND sampai rumah, ND tanyakan pada Mak ND dia nak makan apa, sebab masa kat wad tu dia tak lalu nak makan bila tgk ramai org India n Cina n melayu yang sakit kat sekeliling dia. Dia nak makan roti canai katanyer, jani tak mamak. Pas tu ND belikan mak ND makanan then bersiap2 utk masuk konti.

Cerita selanjutnya selepas ND balik dari lawatan tapak ya. (ND nak ke Bernam Jaya utk tgk2 tapak projek kat sana bersama Kontraktor) kita ber 'blog' lagi nanti ya.

Wassalam takat time ni (10.38 am / 30 Mac 2009)

p/s:
Terima Kasih kepada semua yang mendengarkan Nadi Kota KL (NKKL) ari sabtu lepas ya. Sori kepada sesiapa yang tak dapat nak keudara or ada msg2 yang ND tak dapat nak bacakan.

Thursday, March 26, 2009

TAKEN vs DESPEREAUX edisi Rabu 25 Mac 2009


KLfm 97.2 Rentak Interaktif Kota


Salam... (Tak jawab dosa) hahaha nak jugak tiru Nazierah..

Yes, akhirnya aku dapat gak menulis sikit sebanyak utk blog aku yang da lama tak jengah ni..emm ada lah gak dlm 3 ari..apa pun ,thanks kat semua yang terus menyokong dan memberikan galakkan like Noreen, Mama Rock, Kak Sal, Bro BOB, Puteri Jelita, Lasarita, Lina Rock, MokcikTemelong, LM, Din Gombak, Jalal Kompang dan ramai lagi..tak lupa gak kat rakan2 baru di Blog ni like dzulagil, Zuewairi, Nuar, Kaizen, Kaka XY, Kak Zie, Adol, Armin, PramugariJelita, i_mar, Princeshetaki, Amran, Dila, Nur_Roslinda, Bernard.M, Eazy_izzuddin, Farahamalina, Affa_fazwan, Wana, Ila, Jasasikin, emm dan ramai lagi lah..apa pun thanks kepada kalian yang ND hormati ya..

dalam pada ND bercuti di tempat kerja azali tu di PJ, emmm mcm2 perkara terjadi..tp syukurlah semuanya okay n slmt. Thanks kepada rakan2 di PKNS yang banyak memberikan sokongan terutama kepada rakan2 di Kelab Koir Elit PKNS tu, tanpa ND korang boleh survive. Congret kt uols. Thanks to Ina, Yahya, Kak Ina, Zack, Linda and the rest ya.

Emm smlm ND merehatkan minda di Sunway Pyramid lagi sekali, kalau last week dgn Dragon Ball n Sayang You Can Dance..lain pulak ceritanya semalam, ND main serbu je kat pawagam tu. Sampai kaunter yang lenggang dalam jam 5.30 ptg tu, ND terus tanya kat adik kaunter tu "Any available movie that i can watch now?". Then dgn pantas adik tu bagi tahu "Yup, Despereaux at 5.30pm". Emm bila pk2 balik, buat apa aku nak wasting my time nak tunggu cerita2 lain, niat semata2 nak santai sambil tgk wayang kan..lagi pun movie murah ari rabu ni, pas tu ND book lagi 1 move. "Dik, any move after Despereaux?". Dgn pantas gak adik tu suggestkan ND tgk cerita TAKEN. "What? Taken? cerita apa lak tu dik?". Maklum lah tak selalu update movie, pergi wayang last week pun just nak tgk movie, tak survey pun others movie kat wayang tu. Apa pun, suggession adik tu mmg cukup2 baik. Tak rugi ND tonton sorang2 movie kat Sunway smlm. Jalan cerita yang menarik, pelakon yang baik, arahan yang baik, plot cerita yang mmg menarik, visual dan sound effect yang juga cukup menarik dan pelbagai lagi cerita tersirat dalam TAKEN. Kepada yang tak tahu nak tgkcerita apa kat wayang mcm ND smlm, tgk lah cerita TAKEN..cerita yang mengisahkan seorang bapa yang cukup menyayangi anak perempuannya dan kisah pengorbanan dia utk mendapatkan kembali anaknya.

Ini adalah antara sinopsis kisah dalam Movie Despereaux dan TAKEN ;

The Tale of Despereaux Story

Telling the story of unlikely heroes: Despereaux (Voice by Matthew Broderick), Roscuro (Voice by Dustin Hoffman), Pea (Voice by Emma Watson), and Mig (Voice by Tracy Ullman), The Tale of Despereaux movie depicts a modern day fairy tale.

In the far away kingdom of Dor… lived a brave and virtuous mouse with comically oversized ears who dreamt of becoming a Knight. Banished from his home for having such lofty ambitions, Despereaux sets off on an amazing adventure with his good-hearted rat friend, Roscuro, who leads him, at long last, on a very noble quest to rescue an endangered princess and save an entire kingdom from darkness.

The Tale of Despereaux movie is based on a childrenís book with the same name. The Tale of Despereaux book, written by Kate DiCamillo, and illustrated by Timothy Basil Ering, won the Newbery Award in 2004.


Taken

Former government operative Bryan Mills begins the longest 96-hours of his life--and the hunt for the fearsome organization that has taken his daughter Kim. Mills had only recently given up his government career as what he calls a "preventer" to be near Kim, who lives with Bryan's ex-wife Lenore and her new husband. To make ends meet, Bryan joins some former colleagues for special security details (like guarding a pop diva), but most of his time and energy are spent re-connecting with Kim. Bryan's familial goal is nearly derailed when Kim requests his permission to spend time in Paris with a friend. All too aware of the dangers that could lie ahead for Kim in a foreign land, Bryan says no, but Kim's disappointment leads him to very reluctantly relent. Bryan's worst fears are realized when Kim and her friend Amanda are suddenly abducted--in broad daylight--from the Paris apartment at which they've just arrived. Moments before Kim is dragged away by the as yet unseen and unknown assailants, she manages to phone Bryan, who begins to expertly piece together clues that will take him to the darkness of Paris's underworld, and to the City of Light's plushest mansions. He will face nightmares worse than anything he experienced in black ops--and let nothing and no one stop him from saving his daughter.


Monday, March 23, 2009

Warkah yang ND terima Semalam (22hb Mac 2009)

Salam..
Smlm ND bukak2 myspace n Nd terima msg ni dari salah seorg rakan ND, emm walau pun msg ni telah ND terima sejak di bangku sekolah rendah lagi..tp utk sekian kalinya ND letakkan jugak lah di ruangan blog ini agar ianya dapat kita kongsikan bersama. Utk kalian yg berkesempatan tu, sila lah membacanya ya..

Karangan yang ND terima berbunyi sepertimana karangan di bawah ini ya...ND just 4ward saja utk tatapan kalian..tidak ada satu pun ayat yang ND ubah2 ya..nanti uols kata ND lak pandai2 saja. Slmt membaca....

_____________________________________________________________________

Ini adalah benar... sila baca sehingga habis... dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org Islam yg boleh...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Ini adalah surat wasiat dari penjaga makam Nabi Muhammad SAW iaitu Sheikh Ahmad Maeine (Saudi Arabia). Pada suatu malam ketika membaca Al-Quran di makam Rasulullah SAW. selepas membaca lalu hamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpi didatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepada hamba, dalam 60 000 orang yang meninggal dunia di zaman ini tiada seorang pun yang matinya dalam keadaan beriman.

(a)isteri tidak mendengar kata suami.
(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.
(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuat kebajikan.

Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamu menyedarkan kepada orang Islam ini supaya membuat kebajikan, kerana hari penghabisan(Qiamat) akan tiba di mana bintang akan terbit dari langit, sesudah itu matahari akan turun di atas kepala.

PESANAN HAMBA INI

(a) berselawat - untuk junjungan Nabi kita Muhammad SAW.
(b) bertaubatlah - dengan segera sementara Pintu Taubat masih terbuka.
(c) Bersembahyanglah
(d) berzakat - jangan ditinggalkan.
(e) Menunaikan Fardhu haji - bila berkemampuan.
(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibu bapa.

Friday, March 20, 2009

Sejenak Coretan dari Kamar sepi..

Salam...

Hey semua..apa kabar?
Rasanye da 2 ari tak jengok blog ni..al-maklum lah sibok nak balik JB..last2 tak kemana pun..Mak ND just balik Kundang n ND sibuk gan urusan peribadi..apa pun...2 ari yg lalu mmg bermenfaat sekali..

Selasa lepas keja di pejabat PKNS : Sibuk dgn Urusan Peribadi sekejap dlm 30 minit then continue gan keja2 yg melambak kat opis...so terus stay-up til jam 8 malam. Balik umah then tidol lepas selesai semua urusan rutin di rumah sblm tido.

Rabu : Bangun pagi then bersiap utk Course with DJ Kzie, DJ Julia n Papa Ray til ptg then stay up kejap kat konti. Lepas tu sempat santai kejap di Sunway Pyramid cos da lama tak tgk wayang. Book 2 movie sekali terus (Dragon Ball & Sayang You Can Dance). Balik umah, mak dah tak ada kt umah cos Kakak n Abg Ipar amik bawak p Kundang, so tinggal lah sorang2 kat umah.

Sayang You Can Dance




Dragon Ball




Khamis : Berehat saja di rumah, Cuti keja ari ni..so buat lah kerja2 org2 bujang d rumah gan cuci itu ini. (acually dah lama tak buat keja2 amal ni..asik bz je). Siap potong rambut yg susut tu..hehe, lunch kat luar n amik Dobi, baju n shopping brg2 umah kat Mydin jer (murah beb, save skit..hehehe)..tu pun abis dekat 2 ribas..haha padan muka haku..ptg lak bersantai gan rakan2 d pelita sec9 (Cikgu, Willdan, Shery n Kuda). Mlm lepak lagi kat umah sambil berhiasan gan barangan yang di beli. Then kua lagi beli DVD, bosan lak tak tahu nak buat apa lepas iron baju.

Apa2 pun, ND nak kongsikan buat semua sedikit ayat2 madah terakhir yang ND baca dari Novel "SELAGI ADA DIA" karya AISYA SOFEA...

"Setiap kali menatap raut wajahnya, nelihat senyumannya, aku amat bersyukur dengan anugerah yang ALLAH berikan ini. Biar banyak mana bintang di langit, banyak lagi sayangku terhadap dirinya. Sedalam manapun lautan itu, lebih dalam perasaanku padanya. Itulah perasaan seorang wanita terhadap lelaki yang mencintainya sepenuh hati. Yang mendambakan dirinya pagi dan malam, juga yang membisikan kata rindu di telinganya setiap kali dia tiada di sisi."

Sebenarnya ada lagi yang ND nak tulis kat sini..tp nanti lah ND tulis lagi..memandangkan waktu dah uzur ni, mata ND pun dah senja ni..makanya ND tutup bingkisan ini utk kali ini dgn kata2 akhir agar kalian terus memberikan sokongan yang terbaik utk ND, komen2 yg membina dan juga teguran yang memberangsangkan ya kpd ND..agar ianya menjadi penguat semangat utk ku menerus kan perjuangan yang belum selesai ini..

Salam penuh kasih sayang dari ND buat semua pembaca blog ini.

Wassalam.

p/s: ND update lagi esok ya kalau ada masa nanti..bai bai :)

oh ya, satu lagi..nantikan Nadi Kota KL 21hb ni 2-5pm and Relax KL 22hb 12am-3am ya, siapa2 yg nak Karoke tu stnby lah eak...daa..

Coretan: 20hb Mac 2009 : 2.30am

Tuesday, March 17, 2009

DEAR FRIEND....





"Sahabat bukan buih sabun yang dipegang pecah,tapi umpama bulan, bintang dan matahari yang sentiasa menemanimu biar pun siang berganti malam".


Monday, March 16, 2009

Thanks to You All 4 ; -Neon-noen KL 13 Mac & Nadi Kota KL 14 Mac

Salam..

Ucapan setinggi penghargaan ini ku tujukan kepada insan2 yang banyak memberikan sokongan kepada ND dalam usaha untuk memberikan yang terbaik buat pendengar setia KLfm.

DJ Julia: Thanks cos byk sgt memberikan tips dan juga galakkan. Ya, dirimu byk memberikan inspirasi dlm penggayaan ilmu membaca dan sebagainya. yang pasti Pn Julia, kau byk membantu ya. Maaf, pokok masih tak tumbuh segar lagi, that y tak dapat nak hantar ke rumah Pn Julia lagi..hehe

DJ Zulastree: TQ so much kerana memberi ruang untuk ND mempelajari lebih mendalam lagi apa itu Neon2 KL..tq so much, pandangan/sokongan/pendapat/komen dll akan ND ingat utk pergi lebih jauh dlm dunia penyiaran. Semoga Tuhan saja yang dapat memalasnya.

DJ Hezry: Dalam gurauan ada pengajaran, dalam kelucuan ada keinsafan. Terima kasih yang tak terhingga juga ku dedikasikan kepada mu wahai sahabat ku, kau banyak memahami diri ku yg serba kekurangan. Cara bergurau itu kadang2 mengingatkan aku akan pengajaran disebaliknya. Justeru, terima kasih yang tak terhingga ya.. Thanks cos byk support utk ND dlm lebih fasih berbahasa Melayu..hehe

DJ Nazierah: Dalam hati mu terserlah seribu keceriaan yang tak terluah dek kata2..hanya aku dan kau saja yang tahu..Semoga Tuhan akan limpahkan lagi rezeki yg lebih buat kita semua ya. Semoga majlis Pernikahan blan 6 yg akan datang menjadi kenyataan dan merupakan hari bersejarah dlm kamus hidup mu selamanya...amin. Itu doaku buat mu Nazirah. Thanks ya, gembira sungguh menggenalimu.

DJ Azizah@Kak Jijah: Buat kak Zah yang telah ND anggap sebagai Ibu di KLfm, tiada yang terbaik buat mu selain dari ungkapan "ENGKAULAH RATU HIDUPKU DI KLFM" mmg sesuai sgt ku hadiahkan buat mu kak Zah..keranaND dah menjadi salah seorang pendengar setia sewaktu Kak Zah konti..seronok sgt2 dapat mengenali kak Zah. Semoga rezeki akan bertambah buat kak Zah..amin.

The rest of our DJ @ KLfm, i love u all..Noreen, Nia, Nini, Ain, Mimie, Kzie, MK, Azlan Omar, Pool, Hj. Manan, Hj Daud, Hj. Salehuddin, Pn. Fee of cos..

Buat semua pendengar setia yg selalu memberikan galakkan kepada ND, terutama buat Kak Sal, MamaRock, Noreen, Puteri Izan, Lina Rock, Kak Lah, Brother Bob, WFJT25, Jalal Kompang, Spoket, Rendang Tok, LaksamanaMelaka,DinGombak dan ramai lagi..(kalau nama anda tidak disebutkan disini, rajin2 lah send sms ketika ND konti atau komen kat ruangan Blog ini ya)..tq so much ya..juga buat sahabat2 ND yang memberikan sokongan juga sindiran dan kritikan..terima kasih..tanpa Anda..ND tidak sekuat ini utk terus setia bersama KLfm...thanks to Emer, Yen, Tasha, Tommy, Zairul, Linda, Kak Rose, Ika, Aisha@Asha,Mimie,Murni,Kak Misah, Long, Saiful,Fendi,Is, Rizal,Sharil,Ina,MamaIndera,Indera@Along and the rest of my new fans...like Zwairy, Nuar, Zuan, I-Mar, Idan, Ariel, Shah, Afiq, Ayei, Adik, Farok, Vievie, Sofia, Andrew, Jhon, Rahim, Syed, Andika, Fitry, Siti, Wanie, Ida, Wati, K, AD, Zu, DD (mate vass)and te rest of u..tq so much ya..

To all of my office mate: Pn, Norzila, Pn. Sariah, Kak Ida, Kak Fared, Abg. Hijas, Kak Shidah, Kak Ina,Abg Wan, En. Roslan,En. Salem,En. Shurur,Abg Khairul, En Sham..my new GM of cos En. Othman Hj. Omar and the rest of my office mate from PKNS..i love uols so much.

Friday, March 13, 2009

NEON-NEON KL mlm ini 13 Mac 2009 8pm-12am dan Nadi Kota KL esok 2pm-5pm 14 Mac 2009


Salam semua..

Dengarkan Neon2 kl mlm ni ya..bersama ND, Hj Zul tak dapat bersama atas sebab2 tertentu..apa pun enjoy Neon2 KL with ND..Boleh Jual Lah!



Nadi Kota KL with ND

Dan yang pastinya Sabtu nanti bermula jam 2petang sehingga jam 5 ptg bersama ND sekali lagi dalam Nadi Kota KL..nanti kan juga lagu2 kegemaran anda berkumandang di corong radio. Tunggu ya..jgn lupa join SMS dan kol konti nanti ya..daaa



p/s: Jikalau anda ada cadangan lagu2 yg ingin andar dengarkan apa kata anda komen di sini ya..bole lah nanti ND putarkan lagu2 anda itu.

Kata-kata Hikmah Pagi Ini 13 Mac 2009


Cuba kita renung2kan dan fikir2kan, seterusnya kita amalkan ya..

"Allah mempunyai hamba2 yang berakal. Maka ketika mereka beramal, nescaya mereka ikhlas. Mereka akan dipanggil oleh keihklasan itu ke pintu kebajikan." -Al Junaid.

"Aku berdosa di dalam syurga, maka Allah keluarkan aku darinya sedangkan umat Muhammad berbuat dosa di luar syurga tetap dimasuk ke dalamnya jika bertaubat." -Nabi Adam.



Slmat menjalani ibadah solat jumaat buat semua muslimin dan muslimat. -ND

Thursday, March 12, 2009

Horoscopes - LEO


12 Mac 2009

Decide whether u fancy someone for love or lust. It is better to let them know how you feel, than risk losing a friendship forever.




11 Mac 2009

Take time off and dream about what you really want. This is a very good day for making improtant decisions and sorting problems.

p/s: ND masih mencari2 lagi kebenaran akan horoscope ni, tp yg penting kita perlu percaya akan qada dan qadar dari Tuhan yang maha ESA..hanya DIA yang maha mengetahui. Tul tak?

Majlis Makan Malam Gemilang Kelab Sukan


Salam,

Ni antara aktiviti yang dijalankan setiap tahun oleh Kelab Sukan Dan Rekreasi PKNS tempat ND bertugas, selain menjadi DJ part time di KLfm..ND juga bertugas sebagai pembantu Landskap Arkitek di PKNS.

Tahun ini, merupakan tahun pertama ND join AJK KSR dlm majlis makan malam. Sebagai salah seorang dari urusetia, sudah semestinya tak menang tangan di buatnya time ni, mana tak nya, dari tgh mlm berkonti sampai ke pagi kemudian ke konsert klfm tu then balik rumah cuma sempat tido sejam saja utk cover mlm ni..emm nasib baik lah lepas tu ok.

Jom saksikan antara kemeriah majlis malam tu yg turut dimeriahkan oleh artis jemputan spt Harith Iskandar, Ezlynn, Jamal Abdillah dan Liza Hanim...apa pun kepada semua yang turut menjayakan majlis pada malam ni, thanks kat uols. ND sempat berjumpa dgn sahabat klfm iaitu Chef Mat.




Berama Ezlynn dan juga pemenang best dress..
Z tetap nak interfrmae..huhu..

Kata Hikmah Hari Ini 12 Mac 2009

"Aku suka miskin kerana ia tanda tawaduk pada Tuhanku,
Aku suka penyakit kerana ia tanda penebus dosa,
dan aku suka kepada mati kerana aku rindukan Tuhan." - Abu Dardaa.


Renung2kan dan slmt beramal.

-ND

Wednesday, March 11, 2009

Kata Pujanga Pagi Ini


Alangkah baiknya jika kita boleh membuka dan menutup telinga semudah kita menutup dan membuka mata. Khabar angin tidak harus dipercayai.

Tuesday, March 10, 2009

Konsert KLfm Perghhh!!!


Salam,

ND hanya berkesempatan berada di bukit jalil sampai ke pukul 2 petang saja..selepas itu ND dah ting tong..mana tak nye..konti dari tgh mlm sampai ke pukul 3 pagi, lepas tu sambung balik jam 6 pagi sampai ke pukul 10 pagi..then terus ke bukit jalil..so tak dpat bertahan sampai ke konsert bermula..maafkan ND kepada semua pendengar yang nak berjumpa tu spt Mama, Noreen, Kak Sal, Lina Rock, Spoket, Abg Kajang, Puteri Jelita Ayu, Ziah, Anas, Indera, Kamal, Jun, Is, Tengku, Cek Part, Kak Teh dan ramai lagi..apa pun, kalian mmg best n spotting..harap dapat jumpa kalian lagi satu masa nanti eak.

Ni antara gambar yang sempat ND amik ari tu..hehe




Monday, March 9, 2009

KLfm Bersama Datuk Dr. Sheikh Muszaphar


Salam..

Siapa yang tidak mengenali Angkasawan Negara kita, tersenarai dalam senarai orang islam ke 9 yang telah sampai ke Angkasa..Datuk Dr. Sheikh Muszaphar hari ini 9 Mac 2009 sempat meluangkan masanya bersama-sama di konti KLfm untuk di temubual. ikuti diantara rakaman gambar dan juga video yang ND sempat rakamkan ini.

Pn Fee turut sama dalam slot Salam Interaktif bersama Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor ini..

Datuk mmg cukup spoting, tq Datuk for this picture..

Pn. Fee sempat merakamkan gambar kenang-kenangan bersama Angkasawan negara..



video
Ini adalah antara sedutan rakaman perbualan di antara Julia dan Datuk..

WAHDAH PEMANGKIN KHAIRA UMMAH

Tema Sambutan Maulidur Rasul 1430 Hijrah
WAHDAH PEMANGKIN KHAIRA UMMAH

"Kita semua bersyukur dan bergembira dengan kelahiran Nabi Muhammad saw Namun kita wajib pastikan cara kita ikut dan faham mengenai baginda. Saban tahun banyak pihak yang meraikan maulid, apakah umat Islam bertambah dekat dengan baginda?"

Imam Besar Masjid Negara, Tan Sri Syaikh Ismail Muhammad berkata, renungan dan peringatan zahir sahaja tidak memadai jika tiada pengisian penting dan penghayatan untuk mentafsirkannya dalam bentuk akidah dan amalan.

"Majlis seumpama ini penting bagi memperingati kisah perjuangan dan pengorbanan baginda berdakwah dan memartabatkan Islam.

"Amalan secara tradisi ini juga merupakan kaedah penyatuan ummah dan permuafakatan paling berkesan bagi menyatupadukan masyarakat Islam daripada pelbagai perbezaan pendapat dan ideologi," katanya

( petikan akhbar Isnin, 12 Rabiul Awal 1430; 9 Mac 2009)


Selamat Meneruskan Perjuangan Rasullullah s.a.w

Sunday, March 8, 2009

Kenangan Terindah

PICTURE 1: Jalan-jalan Cari Makan Edisi Bangkok, Thailand 2006

PICTURE 2: Jalan-jalan cari makan Edisi Padang, Indonesia 2004

PICTURE 3: Jalan-jalan Cari Makan Edisi Singapore 2006


PICTURE 4: Jalan-jalan cari Makan Edisi Paris, 2003.



PICTURE 5: Jalan-jalan cuci mata kakanye..haha gurau je uols..

HAri Sabtu yg bz, Ahad yang Relax & Inin yg Tenang..


Salam...
Apa kabar semua,
Semoga sihat n ceria hendaknya ya,
Salam Maulidur Rasul Buat semua yang beragama Islam..salam ingatan kita kepada Nabi Junjungan kita yang kita patut cintai..kepada wanita2 semua, salam hari wanita jugak eak..kepada lelaki2 tu, jgn lak jealous eak org pompuan ada harinya..kita juga boleh buat hari LELAKI sedunia..hehe..

ND tak sempat lagi nak download gambar2 terkini ND dlm xtvt yg ND jalani..apa pun, tunggu saja dan sentiasa update ye blog ini dari masa ke semasa..insya Allah..

Lastly, ND nak rest lagi ni..ada masa dan kesempatan nanti kita sembang lagi k..

p/s: Kepada yg telah menjayakan konsert klfm alive kt bukit jalil 7 mac ari tu, thanks uols..n juga kepada mrk yg sempat dtg..


Saturday, March 7, 2009

Relax KL..so sori ...bit bored..im tired actually..

Salam semua, awal pagi ni mmg ND agak tak bersemangat..apa pun, kepada semua yang sempat keudara tu, thanks eak..yg kirimkan SMS pun thanks. Pada kak sal so sori ND tak dapat nakreply msg n jwb kol..cuma dapat bacakan sms kak sal je..pada mamarock, tq so much kerana call n memahami ND ni yang agak keletihan..mmg ND akui, pg ni tak berapa ceria..apa pun ND nak berehat jap ni...then awal pagi nanti nak konti lagi dlm Suria Pagi KL..see ya...

Thursday, March 5, 2009

Karoke+Pantun Santai bersama ND..Meletopssss!!!


Dari kiri : Abg KjgBerlipat, Kak Sal Bangi, Puteri Jelita Ayu, Tasha, Wanie, Arm&Tommy


Salam..

Ya..Memang Boleh Jual Lah awal pagi tadi..dgn semua pendengar KLfm yg mengirimkan SMS mahupun yang menghubungi konti..to be honest..mmg ND tak cukup tgn melayan talian..sampai nak ke toilet pun tak sempat..apa pun, thanks ya kepada semua..terutamanya kepada yg telah berpantun santai juga yg tlh berkaroke santai..

Thanks to Kak Sal Bangi dgn Menaruh Harapan, Ady Subang Jaya dgn Pantun hanggatnye dan terjual, Mama gan lagu santainye..(sori, lupa lak tajuk lagu Mama), Puteri jelita ayu gan pantunnye, ada ramai lagi yang berpantun dan bernyanyi..antara yang ND ingat ada lagu Tenda Biru, Cinta Bandar Tasik Selatan, Gelombang by Sanisah Huri, perghhh!!! uols mmg Bole Jual Lah!...tq so much kerana membuatkan ND ceria dan happy awal pagi tadi ya..teruskan bersama ND hari sabtu ini 7 Mac 2009 dalam Suria Pagi KL bermula jam 6pagi - 10 pagi pula...nantikan apa kah topik yg nak ND kupaskan..kabarnya ada slot istimewa buat pendengar..nak tahu apa..haa tunggu!!!

Coretan : Khamis/5.Mac.2009/Office

Wednesday, March 4, 2009

Siapa Suka Karaoke dan Pantun???



Ayoh!!! meriahkan awal pagi anda dgn berpantun dan berkaraoke santai awal pagi nanti bermula dari jam 12.00 tgh malam sehingga jam 3 pagi..bersama ND dalam Karaoke santai dan Pantun Santai di ruangan Relax Kuala Lumpur..ingat tau masanya..12 tgh malam nanti (5hb mac 2009) sehingga jam 3 pagi..semua ini dan banyak lagi..ada lagu2 yg pastinye menghiburkan anda..kalau anda nak kan lagu2 anda berkumandang di corong radio KLfm..jgn lupa spotting kan diri anda ya..kita ke udara dan anda juga boleh menghantarkan kiriman SMS anda dgn cara yang amat mudah saja..cuma taipkan KLFM jarak MSG ANDA dan hantarkan ke 32728..bagi yg belum mendaftar, caranyer mudah saja taipkan KLFM jarak dan taipkan DAFTAR jarak dan taipkan nama anda seperti KAKSALBANGI dan hantarkan terus ke 32728. Kalau anda tak daftar lagi pun tidak mengapa..hantarkan saja msg anda terus ke 32728..tp ingat, jgn lupa tuliskan di awal msg anda dgn KLFM ya..Anda juga boleh hubungi konti di 03-22825445..



Ok lah uols..thanks ya sekali lagi kerana terus memberikan sokongan dan galakkan kepada ND..tanpa anda..siapa lah ND di sini..salam sayang dan Relax Kuala lumpur tgh mlm nanti...

Dengarkan ya.. 97.2 Rentak Interaktif Kota...

Coretan : 4. Mac 2009/ rabu/1.25 tgh hari/office

Ya Allah, kuatnya Dugaan yg KAU berikan..


Ya Allah.Ya Robbi...yang maha ESA..

Bukan niat utk meraih simpati..tp, ini lah yang dinamakan dugaan dan cabaran..Tuhan itu menguji setiap ummatnye, tak kira waktu, tempat dan keadaan..ya aku sedar akan dugaanmu ya Allah..dari lepas keja td..dgn kesesakkan lalu lintas..sesak lagi dlm tren lrt dan mcm2 lagi...di rumah aku menerima satu lagi panggilan telefon...ku tak tahu siapa sebenarnye siapa yang kol..no itu tak pernah ku kenali...dia hadir kembali..walau hanya dgn satu salam dan seketika cuma..tp kesannye membuatkan aku tak tenang..sebenarnye, dia adalah org yg pernah melukai hati aku....tak tenang dgn apa yang aku rasa tika ini..tak tahu bagaimana cara utk ku luahkan..jadi dgn cara ini saja yang aku dapat luahkan..melalui luahan hati di laman blog aku..semoga kepada rakan2 yg cukup2 memahami siapa aku..ku harap kau tahu bagaimana perasaan ku tika ini..apa pun akan ku cuba lawan perasaan ini..bak kata Noreen, kak Sal, Mimie, Aishah, Harith, Yusman, taufiq, Hasroul, Fiqah dan Zafruol..thanks atas kata2 perangsang kalian ya..Insya Allah Nd akan teruskan perjuangan walau apa jua keadaan..cuma ND nak luahkan saja disini...nak luah pada Bonda, tak nak pulak dia rasa beban..harapan gar dia lebih gembira duduk bersama ND..apa pun...semoga mlm ini aku dapat tidur lena..esok nak keja, tgh mlm esok lak nak konti..harap ku cukup rest. Slmt mlm sahabat2 setia KLFM..slmt mlm para teman dan pengunjung yg telah membaca coretan dari lubuk hati ND ini..wassalam.



coretan: 4 mac 2009/ Shah Alam/ 12.27am