Followers

Tuesday, April 28, 2009

Sebuah Ceritera Dari Pantai Timur

Bersama Noreen yang sudi hantarkan ND pagi tu..

Salam semua..


Rasanya dah hampir seminggu ND tak update page ni..btw, thanks kepada semua yang sudi jengah blog ni walaupun seketika je..ND amat2 hargainya. Ya, bila dikatakan lama tu, lama gak lah ND tak keudara..rasanya dah masuk 2 minggu since 18April ari tu..pas tu sabtu lepas Noreen yang tolong gantikan Nadi Kota KL ND tu..thanks to Noreen.


Minggu lapas, ND luangkan sedikit masa utk ke Kota Bahru, 24hb tu hari Jumaat kan, emm since dat day sibuk cari tiket pergi dan balik. Akhirnya dapat lah tiket. Last minit punya hal, tiket naik flt ke KB utk pergi pada 24 dan 25hb semuanya sold out. Baik AirAsia, MAS or Firefly..last2 book tiket ari sabtu jam 8 pagi dari Sek 17 Shah Alam ke KB. Tu je tiket pergi yang ada. Check di internet melalui laman web www.fireflyz.com.myLCCT, ND amik jln mudah dan dekat utk turun di Airport Subang. First time nak rasa menaiki flt firefly mcm mana..ND gembel je lah book tiket tu..yg penting harganya murah dan berpatutan. akhirnya ND berjaya gak book tiket utk balik ke KL pada 27hb April. Utk menggelakkan dari turun diLCCT..


Petang lepas keja ari jumaat 24hb tu ND sempat lah jugak ke SACC Mall Shah Alam utk shopping beg, cos beg yang ada cam da teruk, syukur lah Jusco buat sale, dapat lah ND beli beg kulit yg harganya cecah rm1k tug an harga rm290 sahaja..emm skrg ni kita kena bijak membeli. Jgn nak kan style, tp tak pandai membeli, akhirnya kita gak yang menanggung hutang nye..hehe (cakapkan utk diri sendiri actually).

Tiba masa nak ke KB tu, awal2 pagi lagi dah gegarkan pintu umah djNoreen..hehe siapa lagi mangsa yang paling dekat n bole tolong ND selain dari Noreen tu, dia la yang byk tolong ND b4 this..thanks Noreen..So Noreen hantar ND kat bus stand sek 17 Shah Alam tu..hehe, sampai je kami terus brfst n ND terus naik bas SANI Ekspress yang dah menanti jam 8 pagi. Terus ke Hentian Putra KL dan menunggu selama hamper sejam gak kat sana baru lah bas bergerak ke Highway. Dlm pada tu, walaupun dah brfst, ND tetap lapar. So bila bas berhenti di petrol pam yg ada mcD, terus je ND beli set brfst makan dlm bas.emm bila dah kenyang tu, apa lagi..melantak tido je lah..hehe..


Sempat Solat sebelum meneruskan perjalanan..


Berhenti seketik Di Kuala Lipis..


Perjalanan diteruskan setelah selesai lunch..

Sukarnya ND nak lupakan saaat2 ini..


Di antara Pekan lama yang terdapat di Kota Bahru..


Selain dari itu juga, kami sempat singgah di tengah2 Kota Bahru utk membeli Kueh Mueh..sedap2 uols..


Ini adalah pemandangan tepi pantai di waktu petang..nak tahu kat mana? kalau tak silap ND lah nama tempat ni kat Pengkalan Petah..kat mana tu?? haa korang cari lah sendiri..hehe


Emm cerita ni tak dapat di sambung lagi atas sebab nak kena p meeting..so kita sambung lagi esok deh…

1 comment:

aMir RaYYaN said...

salam///take care ya..ti ley la jmpa kt shah alam.,..hehehhe