Followers

Monday, February 23, 2009

Aktiviti Hujung Minggu ND

Coretan ini telah di tulis pada 23 Feb 2009 4.58pm waktu m'sia


21 Feb 2009 - Sabtu

7.30 Pagi - Bangun awal dan bersiap utk perlawanan Bowling antar bahagian PKNS 2009 di Sunway Pyramid. Bersarapan dulu bersama 2 wanita chantik (perasan je tu) siapa lagi kalau bukan pembantu peribadi ND yang setia ni si Mimiey dan Aishah. Siap dgn baju utk berlawan..ND dgn tema Hijau mewakili team EOA Lelaki, Mimiey tema Merah juga mewakili team EOA Wanita dan Aishah gan color baju yang sama dgn Mimiey tapi mewakili dari team berlainan iaitu utk team Perancang.



9.30 Pagi - Perlawanan bermula. Mcm biasa je masa mula2, jumlah kutipan pin yg jatuh pun tak memberangsangkan..tp kira boleh jual jugak lah..hahaha..(padahal..)syyyssss diam2 eak..kalau nak tahu, ND adalah org paling bawah dari 110 orang yg main..tu kiraan utk individu lelaki saja..hahaha.poyo tak..tp kira ok lah tu kan..bukan selalu pegang bola pun..kwang3x!!!


Bersama Naib President 1, Kelab Sukan dan Reksreasi PKNS En Sham dan juga Coach Pasukan Futsal PKNS..
12.45pm - Berakhir perlawanan, kami terus book tiket utk tgk citer "House". Tu plan dari Aishah n mimiey..ND follow je dia org..hahaha..janji Aishah blanja..thanks Asha..(Asha nama glemour la kiranya kata Aishah ni).


3.00 pm - 'Tammat' wayang dia org ni sebuk nak balik..tak solat lagi kata mimiey..kami bergerak pulang. Tp ND tersesat pulak nak cari parking keta.lupa letak keta kat mana..akhirnya sambil2 sesat tu sempat jugak lah shooping kasut n baju kat situ. Setelah urusan pembayaran tiket parking (RM7 hengget, kira ok lah tu kan)

4.45pm - Singgah kejap di konti utk playlist klkl esoknye..hahaha time ni Noreen tgk konti..5.30pm baru siap then ND terus balik ke Shah Alam. On the Way tu sempat lah jugak call Will dan juga Eddy utk minum ptg kat Pak Li kopitiam..lama dah tak sembang2 gan dia org. Bukannye apa, ND selalu dgt bz gn keja dll. Thanks to Will dan Eddy yang sudi temankan ND minum2 n bersantai di Pak Li ya..ada masa kita jumpa lagi k.

8.45pm - Rizal dan Is pulak call nak jumpa cos ada hal penting pulak katanyer..emm kami jumpa di DE Sek 8 pulak..ND just minum 100plus, sambil tunggu dia org tu sempat jugaklah ND gunting rambut yang dah berserabut tu..hahaha.. Setelah menunggu hampir 1 jam barulah dia org muncul. Rupanye si Rizal nak bagi job landscape kat ND, baik sungguh hati rakan ND ni..dah lah dia tu rezekinya makin belimpah ruah, kereta skrg ni pun dah bertukar naik Honda..emmm Syukurlah, rezeki rakan2.

10.30pm - Sampai kat rumah terus siapkan diri untuk beradu. Tp sempat jugak sembang dgn Bonda tercinta sambil tolong sapukan minyak angin kat blakang Bonda. Kesian lak tgk Bonda ND yang selalu tolong cucikan baju, masakkan utk ND dan juga bekalkan ND makanan utk p kerja..syadu sgt2 bila tgk Bonda ND yang tak pernah rasa jemu dgn karenah ND dan menemani ND di rumah tu..apa pun, buat Bonda tersayang..Sa'enah Bt Aman...Ku amat menyayangi dirimu..

22 Feb 2009 - Ahad

8.30 am - Siap2 untuk ke pasar untuk bekalan selama seminggu di rumah. Sepertimana biasa ND dan bonda akan pergi beli sayur-sayuran dulu, then ND lak beli ayam daging. Kemudian kami ke bahagian ikan pula. Akhir sekali barulah kami pergi membeli barang2 runcit seperti bawang, ikan kering, ikan bilis, dll. Nd sempat beli jagung rebus dan Apam balik. Antara juadah kegemaran ND kalau ke pasar Seksyen 6 ni.

Wajah Bonda Tercinta.. Sa'enah Bt Aman.

Sibuk memilih ikan apa yang nak dibeli dan pilih..


Ni dia ikan kegemaran ND..






Bonda ku yang sibuk membeli barang keperluan dapur kami..

11.30am - Sempat lagi berehat dan terlena seketika sblm bersiap utk ke konti. 1.15 terjaga. Sempat jugak lah tgk MELODI. Lepasa tu br ND bersiap utk ke KONTI..ptg ni KLKL uols..hehehe
Nak tahu kesah seterusnya uols bole baca kat tajuk kat bawah ni..hehe..daaaa.

4 comments:

Anonymous said...

mcm2 lah kau ni ND..ada2 je cerita dari kau..apa pun..bagus lah kan..dari pada tak ada apa2 cerita..

- Yazid.

Anonymous said...

this story make me missed my mum so much..

ND, pls tk cr of ur mum ya...love her as u love ur self..

From Fathin Najihah.
-London.

Anonymous said...

Hai ND, Alan here from London..me just preview ur blog..quite interesting n nice..well will update ur blog time by time..thanks to Fathin to introduce me ur blog..i will giv u my email addrs soon thru ur myspace ya..hope we can talk n know each other after this..

Gud Luck ND..

Alan.
-London.

contaminatedcookies said...

betul la din, aku pun sama mcm diaorang2 tu!! aduhai.. atleast lu kalau rindu lu naik keta lari pkns pj 20 min dah samapai shah alam.. jam ckit pun takpe aaa.. aku ni 13 jam beb nak sampai!!! mampus!! ni pun ada sebak2 ni...