Followers

Thursday, March 26, 2009

TAKEN vs DESPEREAUX edisi Rabu 25 Mac 2009


KLfm 97.2 Rentak Interaktif Kota


Salam... (Tak jawab dosa) hahaha nak jugak tiru Nazierah..

Yes, akhirnya aku dapat gak menulis sikit sebanyak utk blog aku yang da lama tak jengah ni..emm ada lah gak dlm 3 ari..apa pun ,thanks kat semua yang terus menyokong dan memberikan galakkan like Noreen, Mama Rock, Kak Sal, Bro BOB, Puteri Jelita, Lasarita, Lina Rock, MokcikTemelong, LM, Din Gombak, Jalal Kompang dan ramai lagi..tak lupa gak kat rakan2 baru di Blog ni like dzulagil, Zuewairi, Nuar, Kaizen, Kaka XY, Kak Zie, Adol, Armin, PramugariJelita, i_mar, Princeshetaki, Amran, Dila, Nur_Roslinda, Bernard.M, Eazy_izzuddin, Farahamalina, Affa_fazwan, Wana, Ila, Jasasikin, emm dan ramai lagi lah..apa pun thanks kepada kalian yang ND hormati ya..

dalam pada ND bercuti di tempat kerja azali tu di PJ, emmm mcm2 perkara terjadi..tp syukurlah semuanya okay n slmt. Thanks kepada rakan2 di PKNS yang banyak memberikan sokongan terutama kepada rakan2 di Kelab Koir Elit PKNS tu, tanpa ND korang boleh survive. Congret kt uols. Thanks to Ina, Yahya, Kak Ina, Zack, Linda and the rest ya.

Emm smlm ND merehatkan minda di Sunway Pyramid lagi sekali, kalau last week dgn Dragon Ball n Sayang You Can Dance..lain pulak ceritanya semalam, ND main serbu je kat pawagam tu. Sampai kaunter yang lenggang dalam jam 5.30 ptg tu, ND terus tanya kat adik kaunter tu "Any available movie that i can watch now?". Then dgn pantas adik tu bagi tahu "Yup, Despereaux at 5.30pm". Emm bila pk2 balik, buat apa aku nak wasting my time nak tunggu cerita2 lain, niat semata2 nak santai sambil tgk wayang kan..lagi pun movie murah ari rabu ni, pas tu ND book lagi 1 move. "Dik, any move after Despereaux?". Dgn pantas gak adik tu suggestkan ND tgk cerita TAKEN. "What? Taken? cerita apa lak tu dik?". Maklum lah tak selalu update movie, pergi wayang last week pun just nak tgk movie, tak survey pun others movie kat wayang tu. Apa pun, suggession adik tu mmg cukup2 baik. Tak rugi ND tonton sorang2 movie kat Sunway smlm. Jalan cerita yang menarik, pelakon yang baik, arahan yang baik, plot cerita yang mmg menarik, visual dan sound effect yang juga cukup menarik dan pelbagai lagi cerita tersirat dalam TAKEN. Kepada yang tak tahu nak tgkcerita apa kat wayang mcm ND smlm, tgk lah cerita TAKEN..cerita yang mengisahkan seorang bapa yang cukup menyayangi anak perempuannya dan kisah pengorbanan dia utk mendapatkan kembali anaknya.

Ini adalah antara sinopsis kisah dalam Movie Despereaux dan TAKEN ;

The Tale of Despereaux Story

Telling the story of unlikely heroes: Despereaux (Voice by Matthew Broderick), Roscuro (Voice by Dustin Hoffman), Pea (Voice by Emma Watson), and Mig (Voice by Tracy Ullman), The Tale of Despereaux movie depicts a modern day fairy tale.

In the far away kingdom of Dor… lived a brave and virtuous mouse with comically oversized ears who dreamt of becoming a Knight. Banished from his home for having such lofty ambitions, Despereaux sets off on an amazing adventure with his good-hearted rat friend, Roscuro, who leads him, at long last, on a very noble quest to rescue an endangered princess and save an entire kingdom from darkness.

The Tale of Despereaux movie is based on a childrenís book with the same name. The Tale of Despereaux book, written by Kate DiCamillo, and illustrated by Timothy Basil Ering, won the Newbery Award in 2004.


Taken

Former government operative Bryan Mills begins the longest 96-hours of his life--and the hunt for the fearsome organization that has taken his daughter Kim. Mills had only recently given up his government career as what he calls a "preventer" to be near Kim, who lives with Bryan's ex-wife Lenore and her new husband. To make ends meet, Bryan joins some former colleagues for special security details (like guarding a pop diva), but most of his time and energy are spent re-connecting with Kim. Bryan's familial goal is nearly derailed when Kim requests his permission to spend time in Paris with a friend. All too aware of the dangers that could lie ahead for Kim in a foreign land, Bryan says no, but Kim's disappointment leads him to very reluctantly relent. Bryan's worst fears are realized when Kim and her friend Amanda are suddenly abducted--in broad daylight--from the Paris apartment at which they've just arrived. Moments before Kim is dragged away by the as yet unseen and unknown assailants, she manages to phone Bryan, who begins to expertly piece together clues that will take him to the darkness of Paris's underworld, and to the City of Light's plushest mansions. He will face nightmares worse than anything he experienced in black ops--and let nothing and no one stop him from saving his daughter.


2 comments:

armin said...

pergh..ND blh jadi pengulas wayang lk...hehe....mcm best jer 2-2 cita tu..... bila lah dpt g tgk ni...

ND...dh kembali ke konti semula dh..

Eazy Izzuddin said...

hiks...
cam besh jek
xD
=P