Followers

Saturday, June 13, 2009

Petang itu aku sendiri lagi.

Petang2 bila tak ada keja, ND suka dok kat bangku ni sambil tgk air tasik kat belakang umah ND tu..hehe (berangan sgt la kan umah ada tasik..longkang ada lah..hehe)..emmm korang perasan kan kepala mamat tu botak..haa tu lah ND.. ;)
Salam..
Emm well..actually ND tgh lonely sgt2 ni...tak tahu lah nape..may b cos mak ND balik JB..so tinggal lah ND songsorang kat umah ni...emmm btw byk keja nak kena buat...tp memandangkan tak ada org yg selalunye menegur ND..so ND just wat tak tahu je la..(eee mana motivasi aku ni, padahal baru balik tanah suci..hidayah tak kuat lagi kot..hehe..pengakuan ikhlas ni..bukan kah terus terang tu lebih baik dari meng'cover')

Awas 18SG-Emm cinta masa kecik2 uols, tak membawa kemana..ni pic ND masa kecik2..cari punya cari jumpa gak akhirnya..rupanya ada kat bawa tilam ND..hehe mati lah aku kalau mak tahu..larikk!!

Teringat gak kat kisah2 percintaan dolu2 kan..hehe tergelak sorg2 ND dibuatnye bila ingat2 balik masa tu..tahu tak korang yg ND sudah mula menanam perasaan cinta seawal umur 8 taun..huhu..masa tu minah tu mmg lah sgt2 cantik okay..tak bole lawan la gan Dato' CT or Madonna ker tu kan..well tp tu dulu..entah2 dia tu pun dah beranak pinak..hehe (siapa la agaknye jejaka yg telah merampas cintaku itu dari ku..malang sungguh dia..hehe)

Madonna ketika dia buat show kat sekolah ND dulu..sempat gak dia bagi pic ni melalui kiriman MMS..emm korang jgn jealous lak eak...kami mmg rapat ketika kecik2 dulu..sbb rumah kami sebelah2 jer..hehe (verangan)

Pose siti buat jejaka idamannya..siapa lagi kalau bukan ND..hahaha (ampun Datok K)
Well, dlm pada tu, ND teringat lak cerita dolu-dolu lah kan..teringat kat lagu Penawar Rindu by Orkid Abdullah..Sayang Musalmah by Dato SM Salim..Hati Seorang kekasih by Noorkumalasari(wah..semua lagu2 lama ni..very the jiwang si ND ni tau haha..lantak la korang nak kata apa..yg penting lagu2 tu mmg bole jual hehe)
Then, bila dah terkenang2 tu mula lah mulut tu menyanyikan lagu2 mengikut rentak dan gaya bahasa ibunda ND ni..jadilah dia lagu rojak namanya sbb lupa lirik kan..haha (yg penting aku happy..emm happy ke??)

Dalam pada tu dok berangan sorg2 tu lak kan..teringat pulak ND yg umah belum kemas lagi..adus!..ni lah akibatnya kalau kuat berangan..emm ok lah..perut pun dah lapar..kita makan dulu..lalala..bole Jual Lah! (motif gan Bole Jual Ni? lagu ko laku ke ND..hehe-sempat berangan lagi)

Moral : Jgn suka berangan dan lengah2 kan masa..nanti diri sendiri yg binasa..bole gitu pesan kat org lain, tp diri sendiri tak terpesan..ND ND...

5 comments:

cik boneca chanteq said...

hahaha..berangan malam2 paling besh..kasyuk je..:P

ary said...

erm tak setuju la pasal hidayah tu coz...kita sebagai umat sukar tuk mengetahui akan amal ibadah kita disisiNYA...kerna manusia tak penah puas..tapi yg penting sentiasa tingkatkan ibadah dan amal kepadaNYA...agar segala yg dilakukan penuh dengan keikhlasan...mungkin kita berasa kurang sedikit motivasi sebenarnya juga hidayah drNYA supaya kita sentiasa berfikir dan menimbal balik apa yg harus kita lakukan untuk mendapat kepuasan dlam kehidupan...haha..serius la pulak...tapi bab berangan tu mmg la..kalo sunyi mula la pk yg bukan2..hahaha

Dj Epoi said...

Berangan Penting DjND ......

Biar org nak kata apa2....
Bagi Gua ....berangan..bagus untuk MOTIVASI diri...heheheheheh

Ok Bro.....

Dj Epoi
Walaweiiiiii

djND said...

Cik Boneca : Berangan kena baik2 dik..takut gak nanti syaitan masyuk dik..hehe..mintak di jauhkan..

Ary : Terasa syahdu lak..huhu..tq tq tq Ary..Love ur statement.. ;)

djEpoi : Hehe..welaweii..hahha

sue onn said...

sendiri adakalanya memberi ketengan dijiwa..