Followers

Monday, July 12, 2010

XTVT Hujung Minggu 10 & 11 Julai 2010

DOMPET HILANG KE HILANG DOMPET



INILAH LAPORAN POLIS YANG DI BUAT PADA 9HB jULAI 2010 JAM 8.30MLM

Lost+Konti+Makeup Penggantin+Final World Cup 2010

Seperti mana biasa la uols, hujung minggu ND penuh gan XTVT, mmg jarang nak dok terperap kat umah buat keja2 amal (membasuh baju+kereta, menjemur kain, memasak, menyulam, menonton tv, kemas bilik, baca Novel, buat keja2 amal di luar spt. window shopping, tgk movie, melawat tempat hiburan dan mcm2 lagi) ke apa..eeee mmg ku impikan utk kerja2 itu semua...cuma tak berkesempatan lagi.

Nanti lah, ada masa nanti mmg nak amik cuti lama dan tak nak sentuh langsung gan keja2 berkaitan gan Konti, PKNS or Eemcee Jobs. Masa tu nanti just nak p jauh2 dari kl n nak cari ketenangan kat sebuah pulau yang indah...huuu (mula dah aku mengelamun bagai..hehe).

9hb (Jumaat) Lepas keja di PKNS, jam 7.30pm. Ingatkan nak g Swim kat Kelana Jaya..so sampai di parking keta terus bersiap tukar baju dll, tak perasan yg dompet letak atas bumbung keta masa tgh tukar baju. Masa dah kat Federal highway tu baru teringat yg Dompet cam tak ada dlm keta. Trus Uturn balik semula ke opis.

Malangnye......(korang tahu je lah kalau ND dah kata malangnyer tu kan..tak kan nk tulis detail lg mcm mana ND dok mencari dompet..huhu =) Apa pun ND nak ucapkan terima kasih akt guard PKNS bernama Shah, juga rakan sekerja berpangkat Pegawai iaitu Aziah yg perihatin. Aziah bagi ND pinjam RM20 utk cover perut yg mmg tgh kosong dan lapar waktu tu, dah la nak balik Shah Alam mcm tak berbaloi cos kena kua umah lagi jam 10.30mlm tuk stnby Konti tgh mlm tu dlm Relax KL..aduhai..mcm2 berlaku lak..apa pun tetap bersabar je masa tu. Allah itu kan maha adil..

Abis citer pasal dompet ilang tu. Now ND nak share lak pasal make-up2 ni, 10hb dalam perjalanan balik ke shah alam lepas konti Salam Interaktif jam 2ptg.. Amyjantz (Make-up artis) antaranya yg telah di Make-up adalah Pelakon terkenal iaitu Rozita Cek Wan, Elyana, Student2 AF6&7 dan ramai lagi.

Bertempat di Dewan Seri Endon Putrajaya, ND just temankan si Amyjantz ni tuk make-up kan penggantin ni. Namanya pun ND lupa, ala sekadar cari pengalaman kata org. Pas tu jumpa lah jugak gan Man Kajang cos dia yang buat baju penggantin. meletops gak dia punya design.






Abis Make-up tu ND sempat gak singgah ke Butik Man Kajang di bandar Kajang tu, meletop yer..lepas tu baru balik rumah. Cos dapat panggilan kecemasan kena ganti konti Rentak Pagi KL gantikan MK yg tak sihat. Emmm apa pun ND ok saja..tu pun si Sonic dah call minta Ganti lagi Konti tgh mlm tu..mak oiii, sib baik bole PK pjg lagi..giler ke apa nak konti dari tgh mlm sampai ke pagi pas tu sambung lagi konti pagi kl dan ptg nyer lak KLKL...Pancit ler pas tu..



Apa pun dugaan Hari Ahad 12hb Julai tu tak berakhir di situ, kerana abis saja konti KLKL, ND buat playlist tuk konti hari Isnin, tgh2 buat tu, KBR kol minta ke KL jam 10 keatas tuk buat Cross Over dari Bukit Bintang sempena Sorakkan 1 malaysia 1 Suara. Mak oii, masalahnyer aku ni dah la tak minat bola, pemain mana yg belawan pun ND tak amik tahu, mmg malas dan tak suka bole..dinch kata adik2..huhu..tp dek kerana tugas, so ND gigihkan jugak..janji aku di bayar. ND tak nak abiskan masa ke KL semata2 nak tgk Bola..eeewwww, that not me uols.

So pas siap buat play list terus la ND ke KL, sib baik jln ok walaupun sedikit jam nak ke Bukit Bintang tu. Parking pun ok kat hotel Istana.

Perut lapar, so makan dulu kat McD gan Edd, sib baik dia ada, dia lah yang tolong2 amik kan gambar2 masa kat KL tu, masa buat cross over, ND jumpa sekali gan Hezry Hashim yg kena buat lintasan dari situ gak kat TV 1, so ND pun sempat lah interframe gak..haha..pas tu terus balik umah, mandi, iron baju, grooming sikit then tido. Tgk jam kat dinding menunjukkan jam 4 pagi..cos sempat gak layan final bola separuh masa kedua, tapi masa tu masih lagi berkedudukan O-O..huhu...yg penting jam 6.30 bangun terus dapat keputusan yang Spain menang gan 1-0..kira ok gak lah..huhu

Bergitulah seba sedikit cerita hujung minggu ND. letihkan ?

No comments: