Followers

Thursday, February 12, 2009

Sepetang Di Kuala Lumpur



Dalam kesuntukkan waktu dan kesibukkan menguruskan kerja-kerja yang sememangnya tak pernah habis tu, ND paksakan diri juga untuk ke Kuala lumpur walaupun tahu dalam keadaan hari bekerja tu, sudah tentu jln di KL ni jam. Dengan bantuan rakan baik ND si Tommy yang sememangnye selalu kelapangan waktu. Kami bergegas ke Jln masjid India jam 6 ptg dari KL central. Waktu tu hujan turun renyai-renyai dan di susuli dengan hujan lebat sgt. Tapi kami berjaya sampai di Jln Masjid India tanpa byk halangan lalulintas. May be sebab niat kami yang ikhlas untuk mencari barang2 keperluan di Wisma Yakin.




Sampai di Wisma yakin, ND pun terus ke Den Wahab. Survey lah jugak pakaian2 n barang2 yang ND nak untuk wedding 14hb ni. Sebenarnya ND nak cari Baju Melayu, Samping, Songkok n Capal. Tapi setelah timbal tara harganya, ND pun beredar tanpa membeli apa2 pun di Den Wahab. Si Tom dah dok ussha baju warna silver kat gerai berdekatan dgn Den Wahab tu, actualy selang dua gerai je dari situ..nama dia KAS Tailor Sdn. Bhd. Emm 1st trg je ND pun dah berkenan dgn warna baju tu, harga pun berpatutuan lah.






Akhirnya ND dapat lah beli sepasang baju melayu, 1 samping, sepasang capal, 1 songkok tinggi lebih dri 4 inci dan perhiasan silver di Semua House. Semua tu hasil khidmat nasihat si Tom gak lah, nasib ada dia kalau tak ND beli color ntah apa2 ntah..hahaha sebabnya ND ni rabun warna sikit..huhu... Huh! rasa lega sangat2 lepas dapat beli semua barang2 tu. Abis saja beli semua barang2 tu, Kami terus ke Pelita untuk mengisi perut yg sememangnye lapar bebenor ni ha..juadah tak payah citer lah..rahasia..hehe.




Pas tu sempat jugak lah ND gan Tom ni berposing kat depan KLCC tu..waktu tu baru jam 9 malam..so sempat lah jugak kami buat fashion show kat situ. Ramai gak mat2 saleh yg dok sibuk amik gambar kat situ..bila kami berbahasa Sabahan..dah kira mcm kami ni ala2 pelancong jugak lah..walaupun.....




Tom tetap tiru possing ND..hahaha


Ntah apa nama pose ni pun ND tak tahu..yg penting ND enjoy n happy time ni..semoga kedukaan itu bertambah baik..thanks Tom meng"happy"kan ND..

3 comments:

Anonymous said...

wah..siap buat shooting lagi tu...hahaha..poyo tul lah kau ni djND..hahaha

Kerabat Sahabat KajangBerlipat said...

ND bila berpakaian lengkap bersampng dan bersongkok sebijik macam pengantin sayang pengantin perempuan jer yang tak de..coming soon kot..hensemlah..nasib tak de anak dare..buat menantu

Anonymous said...

btw ND, kadang2 kita ketawa kerana gembira..kadang2 kita menangis kerana kedukaan..lalui ianya dgn ketabahan ya..salam dari sahabat setiamu.. -WiraSejatiMelaya