Followers

Wednesday, March 4, 2009

Ya Allah, kuatnya Dugaan yg KAU berikan..


Ya Allah.Ya Robbi...yang maha ESA..

Bukan niat utk meraih simpati..tp, ini lah yang dinamakan dugaan dan cabaran..Tuhan itu menguji setiap ummatnye, tak kira waktu, tempat dan keadaan..ya aku sedar akan dugaanmu ya Allah..dari lepas keja td..dgn kesesakkan lalu lintas..sesak lagi dlm tren lrt dan mcm2 lagi...di rumah aku menerima satu lagi panggilan telefon...ku tak tahu siapa sebenarnye siapa yang kol..no itu tak pernah ku kenali...dia hadir kembali..walau hanya dgn satu salam dan seketika cuma..tp kesannye membuatkan aku tak tenang..sebenarnye, dia adalah org yg pernah melukai hati aku....tak tenang dgn apa yang aku rasa tika ini..tak tahu bagaimana cara utk ku luahkan..jadi dgn cara ini saja yang aku dapat luahkan..melalui luahan hati di laman blog aku..semoga kepada rakan2 yg cukup2 memahami siapa aku..ku harap kau tahu bagaimana perasaan ku tika ini..apa pun akan ku cuba lawan perasaan ini..bak kata Noreen, kak Sal, Mimie, Aishah, Harith, Yusman, taufiq, Hasroul, Fiqah dan Zafruol..thanks atas kata2 perangsang kalian ya..Insya Allah Nd akan teruskan perjuangan walau apa jua keadaan..cuma ND nak luahkan saja disini...nak luah pada Bonda, tak nak pulak dia rasa beban..harapan gar dia lebih gembira duduk bersama ND..apa pun...semoga mlm ini aku dapat tidur lena..esok nak keja, tgh mlm esok lak nak konti..harap ku cukup rest. Slmt mlm sahabat2 setia KLFM..slmt mlm para teman dan pengunjung yg telah membaca coretan dari lubuk hati ND ini..wassalam.



coretan: 4 mac 2009/ Shah Alam/ 12.27am

4 comments:

my name is KARL said...

gudnite...

dugaan yg mendatang,
akan lebih mematangkan kita

percayalah...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kalau panggilan tu lebih bersifat gangguan, i think u shud noe what u need to do next..mr. dj :)

KLFM Rentak Interaktif Kota said...

djnazi: Adik ND wuts wronggggg??? ka bersedih2 lagi, wpun ko baru lpas lyn marathon gsc YER, IHIKS!

noreen said...

nd...hukum alam mmg gitu kte sbg hambaNYA sentiasa d uji, maka e2 terima seikhlas hati dugaan yg dtg yg pasti ada hikmah d sebaliknye!!
fitrah manusia dlm malalui rutin harian pasti ada sifat2 insan yg x sng dgn apa yg d miliki...cma kuatkn iman tawakkal n pasrah pdNYA