Followers

Wednesday, May 20, 2009

Diari ND Edisi 20 Mei 09

Salam, ya ari ni telah menemukan aku gan 2 org jejaka ensem yg tak berapa ensem tu gan nd, kami sempat lunch together2 n dia org yg belanja (thanks kat anak pak Omar n abg hezry). Lama tak berjumpa kiranya byk gak lah cerita yang dikongsikan bersama..dari hal dalam dan luar negara..begitulah kami...begitu prihatin gan dunia semasa sehinggakan masa begitu mencemburui kami..petemuan berakhir dgn lambaian terakhir nd kepada mereka dgn ungkapan kata "daaa...!!" hehe..thanks again n again to uols..
Ni roti canai yg belom sempat dibanjirkan..haha, kuahnye pon dah naik kering..pe pe pon, makan ptg2 lepas keja mmg best..

Sblm sampai rumah ptg tu, sempat jugak makan roti canai banjir kat PJ gan Ajak, seorang lagi rakan yg cukup2 memahami nd, dia lah rakan baik yang dah nd anggap sebagai abg nd, terlalu byk membantu ND dalam suka dan duka..kiranya mcm bank bergerak nd la kalau time susah2 ni..thanks AJAK..kau byk memahami aku, begitu juga isterimu Cikgu Rafeah serta anak2 mu..Ya Allah, kau lindungilah dirinya dan keluarganya agar mereka di dalam kesejahteraan sentiasa hendaknya..amin. kemudian ND sempat gak cuci kereta yang bole dikatakan murah sebab cuma RM8 hengget saja..(Kalau kat tmpt lain dah kena byr RM10 hengget..kira murahlah kan..emmm lantak korang lah kalau nak kata aku ni berkira..ye lah beza 2 hengget uols..mana tak murah..zaman sekarang nak cari tmpt yg murah mana ada, semuanya cekik darah..tak gitu?) yang penting kereta ku bersinar2 mcm berlian..hahaha..bole jual lah..!! jangan kena jual keta aku udah ler..hehe..
Emm, klau dulu selalu lah ND cuci kereta sendiri..laa ni tak cukup masa uols..hehe

Pulang kerumah td pula disambut dgn senyuman Bonda tercinta..selepas solat dan tika menonton buletin utama n kejap2 tukar ke tv 1 dan 2 serta Mcm2 Aznil tu sempat la Mak Nd bercerita sambil meluahkan pasal tangki air bilik air yg makin uzur n plaq elektik yg da rosak..rupa2nya kesimpulan dari perbualan kami tu Mak ND nak ajak kua p kedai beli brg2 utk diperbaiki.. (Dlm hati sempat berkata, reti ke haku ni nak perbaiki tu semua) hehehe..last2 kami pun keluar rumah dgn ND sempat gak lah berdressing sakan..ala2 kanak tadika..hehehe..manja sungguh tka tu gan mama..hehe..Mak ND nak tak nak layan je lah kerenah nd ni yg ke adik2kan gitu..hahaha thanks Mak..
Ibuku menyambut tiap kali ku pulang dengan senyuman yang begitu berseri2...(Mak, ampunkan ND mak, ni lawak saja..pepun mak tetap spoting kan..Bole Jual Lah Mak..)

Lepas beli beberapa juadah peralatan dapur utk diperbaiki tu, nd pun masuk keta.."Makan sate pun best gak kan Dik?" ala cian lak dengar kata2 tu keluar dari mulut mak ND, actually dah lama gak kami tak kua sama n ND bawak Mak ND kua jauh2 or makan kat luar..so last2 ND amik keputusan utk p makan sate kat Awan Besar tu yg ada sate kajang..emm tentu korang tahu kan kat mana..
"Bang! Sate Kajang i mana?"
"Dik, ko nak pose, pose lah dulu eak, mak dah lapar ni, mak makan dulu. Yang penting ko ingat ko tu cantik sangat ker?"
Menu ND tetap Sate Ayam gan Daging bersama Nescafe O..Bole Jual Lah!

Lepas selesai solat Isyak tu..dlm hati rasa sungguh seronok lak dapat kua sesekali bawak mak Nd ni..sungguh terharu sgt2 pun ada gak cos dapat girangkan hatinya yg kira dah macam 24jam dok kat umah..ye la kan ..dia tak reti nak drive keta..apa tah lagi nak kua p mana2..cuma harapkan anaknya utk bawak dia kua..emm kesimpulannya..(Haa Nd, kau tak reti2 lagi ke nak bawak mak kau tu p jln2 lagi time ko free..ni tak, asik nak keja je 24 jam..ingat..selagi dia org ada tu..baik ko hiburkan hatinya sesekali..tak gitu ND?).

Wassalam.

ND-cc Sec8 shah Alam : 20 Mei 2009 jam 11.30pm.

p/s: Thanks to A cos memahami ya..x muh sedih2 n pk lain..i love my mum so much..n i love my self so much..n i love u too..wah..nak jugak ni..hehehe gud nite..

8 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

eh???dah xde kotak password tu r...

djND said...

Alhamdulilah..syukur..ND pun tak tau mcm mana kotak password pkns tu bole wujud kat situ..argghhh..!! tension kan..?

ary said...

rm..rasa..nya bile online kat office dia jadi gitu r...i guess so...i miss my mum too:(

djND said...

Ary: U must missed my mum too..haha

rizz said...

cedapnye hehhe

nURmALa mAZLan said...

ha...
saya pon perasan dah x de kotak pkns tu..bagus2

djND said...

rizz: Sehingga menjilat jari..hahaso jgn lupa makan sate k nanti.. ;)

djND said...

Nurmala Samsudin: Emmm rasa lega tak terkata bila dah tak ada kotak tu..tqtq..