Followers

Wednesday, May 20, 2009

Story dari dalam keretapi...

Asalammualaikum...(wah baiknye aku hari ni, siap bagi salam full ni..)

Hai..ahlanwahshahlan uols..hehehe tetap nak jugak uols ni..btw..pagi ni ND agak bersemangat sikit..ye lah, da beberapa hari ni asyik di kejutkan oleh org yg istimewa..chewahh...bole gitu? apa2 je lah ND..(kau kan ada je story pasal cinta hangit lah, cinta panas lah, cinta sedih la..so layannnn!! hehehe)

Oh ya, pagi2 ni sampai opis je terus bukak email, agak lama gak lah tak bukak email ND yang satu ni..tak sangka lak si Puteri Adania ada send ND email n story ni..so tq so much Adania..emm dai ni cikgu ropanye..haa storynye mcm ni..korang baca eak..kalau tak lawak pun ko rang buat2 gelak lah..bagi sikit sokongan kat blog ND ni..haha so bole jual ke tak story ni korang lah yg nilaikannye...lets read guys...

Walaupun tarin ni tingkap tak bole bukak, korang bayangkanlah eak ala2 tingkap train tu terbukak..hahha
Masa aku balik dari Singapore menaiki keretapi adalah tiga orang yang duduk bersama, dua didepan aku satu kat sebelah. Yang kat depan aku ni, orang American dan disebelahnya orang Cuba . Sebelah aku pulak orang Bangladesh . Dalam perjalanan tu kami pun berborak-boraklah pasal negara sendiri...borak punya borak, tiba-tiba si American ni pun keluarkan duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu keluar.

Actually, muka mat saleh tu lebih kureng mcm ni lah..aku pun dah ingat2 lupa..hehe
Terkejutlah semua melihatkelakuan Mat salleh tu tadi... bertanyalah si orang Cuba tadi "Why you do that for?". Dengan selamba mat salleh tu menjawab "Don't worry, I got a lot of american dollar in my country".
Tercengganglah masing-masing. Belum habis tercenggang. .si Cuba ni pun tiba-tiba mengeluarkan sebatang curut (curut Cuba adalah antara yang termahal didunia) lalu dinyalakannya .

"Aik, haku tgh pose mcm ni pun ko nak amik gak ke ND, hang p lah amik muka Cik Jan yg lebih ensem dari aku ni..yang ador la ko ni ND..pe pun ko mmg Bole Jual Lah!"

"Woit, akunyer cerut dah abis la..ko p la amik muka mat2 Cuba yang kaya dari aku tak leh ke ND?"
Belum sempat beberapa sedut..terus dia membuangnya keluar tingkap..."Why you do that for" kata American tadi... "Don't worry, i got a lot of cigar in my country".
"Pak Cik tak salah dik, pak cik cuma belum sempat nak pk apa2 lagi..tup2 pak cik dah kena campak keluar dari train, apa salah pak cik nak??"
Terkejutlah aku dibuatnya. Masa tu aku tengok Bangladesh tu tengah pikir apa nak dibuat pulak. Masa dia tengah fikir. Aku pun apa lagi... tangkap Bangla tu terus aku campak ke luar tingkap....belum sempat dia orang tanya lagi aku pun cakap lah..., "DON'T WORRY, I GOT A LOT BANGLADESHIS IN MY COUNTRY"

So...cam ner? bole jual ke dak story ni..???

Hehehe..hidup kita kenalah ada senyuman..kalau tak kelakar pun..korang buat2 lah senyum eak..kan nampak muda je kalau uols senyum..tak gitu?..lala...

10 comments:

azieazah said...

Salam ND..

pernah gak ler Kak AZIE baca story cenggini, hampir sama, tp apa yg ND tulih lebih menarik..

siap dgn gambor dan imajinasi yg tinggi..

kahkahkahkah!.. gelak golek nihhh....

djND said...

Kak, ni mmg ND cup n paste dari email yg di hantar dari adania..emm sori la kalau sapa2 dah terbaca..tp Ado Haku Kesah..hahaha cak7x..hwa3x

Puteri Adania said...

Haha:D.. Kelakar la bila baca story ni.. Lagi2 bila ND sipa letak letak gambar bagi lebih menarik.. Teringat dulu kije kat kl, naik kereta api.. huh.. kenangan.. Hm, kesian dengan orang tua bangla tu.. Tp, glamour juga muka die masuk dalam blog ND eh.. hee:p..

nURmALa mAZLan said...

dlu syurga di telapak kaki mak.. tapi skang di telapak kaki suami da..

djND said...

Nurmala Samsudin: Hahaha..motif tapak kaki suami..emmm oh! bila hang kawin? da brp lama? emm bagui la tu..jgn langgar arahan suami noh... ;)

djND said...

Adania: Emm kelakar eak? ye lah kan ..story tu pun i copy dari email u gak..hahaha..tq cikgu..

ary said...

erm leh tak nak campak dj ni...dah tu boleh jual je..hahahaha

SINDARELA SANDAL JEPIT said...

walaupun dh penah bace..tp tetap nk gelak gak...ngehngeh

djND said...

Sandal: Tq so much..walaupun payah nak bukak page blog ND ni..kalian tetap titipkan comment..tqtq..ni yg buat ND rasa terharu ni..

djND said...

Ary: Nak campak haku kat mana? kang bukan haku yang kena Jual..gan hang2 haku jual..hwa3x..cian mat bangla tu kan...hehehe