Followers

Tuesday, May 19, 2009

Syurga Kita Letaknye di mana???


Salam, sekali lagi ND nak minta maaf kepada semua yang sempat baca blog ND smlm..emmm kat bawah ni lah yg ND dah update semalam kan, hahaha ramai yang komen very the pjg lebar ND tulis smlm..so sori dude..i will cut some of them..tp dah tak best la kan kalau di cut2..ala korang just baca je mana yg sempat..hehe..ha ari ni lak ND nak kongsikan cerita dari kisah seorang bayi yang berbicara dengan malaikat ketika di syurga...

But b4 dat, thanks kepada djNazirah yang wish kat ND, djHezry yang bagi second chance tuk ND siapkan kerja2 dia tu, Khas buat Kak Zah gak yg call n ask me 4 konti early day tomorow..emmm (maknanya haku kena berjaga lagi lah mlm ni sampai kul 3 pagi..huhu), tq to Ary gak..cos always msging n koling me...hahaha (u know what i mean right), thanks to all of my friend yg sempat send comment n msg kat MYSPACE ND kat www.myspace.com/djndklfm juga anda yang sudi jengok kat FACEBOOK ND di djndklfm@yahoo.com dan kepada mereka yang sempat YM gan ND di dinshahalam@yahoo.com. Terima kasih juga kepada pengunjung2 baru di blog ND ..thanks syam and te rest of u guys...

Ok, jom kita ikuti kisah ini semoga kita semua mendapat iktibar darinya ya..

Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia...

Dia bertanya kepada Tuhan : "Para malaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana; saya begitu kecil dan lemah ?"

Dan Tuhan menjawab: "Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu ."

Bayi bertanya lagi: "Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia."

"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu
akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia"

"Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya
jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?" "Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara."

"Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?"
"Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa"

"Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya ?" "Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam jiwanya"

"Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi"
"Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan mengajarkan
bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu"

Disaat itu, Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar, dan sang bayi bertanya perlahan : "Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama malaikat tersebut ?"

"Kamu akan memanggil malaikatmu itu: " IBU "

Ingatlah sentiasa kasih sayang dan pengorbanan ibu. Berbakti, berdoa dan cintailah dia sepanjang masa..... Dialah sesatunya harta yang tiada galang gantinya dunia akhirat....

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan karenah anak-anak yang sedang membesar....sesungguhnya Syurga itu dibawah telapak kakimu...

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
1) Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,
2) Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,
3) Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, dan dosa-dosa yang silam
4) Di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu.

"Sampaikan! lah walau satu ayat"

Apa yang ingin sgt ND kongsikan di sini adalah, tanpa mereka tiadalah kita di muka bumi Allah ini, hargai mereka selagi mereka ada dan sedekahkan ayat2 suci al-quran bagi mereka yang telah pergi meninggalkan kita terdahulu..semoga rohnya dicucuri rahmat..amin.

11 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

wah..rajin btul die mnaip panjang berjela kn??kikikiki..

djND said...

Duke: Thanks ya..emmm kenalah merajinkan diri..tq tq

Lensa Bahrein said...

wow..dahsat siut artikel ko ni din...i follow u lah,hehe

I am Karl said...

lagu Ibu yg Shila nyanyi ms die kecik2 dulu sgt menyentuh hati kan

hahaha

suddenly...

kdg2 stesen radio perlu putarkan lagu2 sedemikian, x semestinya hari ibu!

djND said...

Bahrein@Syam: Tq so much..emm kena rajin2 jengok eak mcm dia org yg lain tu..hehe

djND said...

Karl : Yup, kalau nak dengar lagu2 mcm tu dengar lah KLfm selalu..hwa3x..tiba2 terpromosi lak..hehe

ary said...

Sesungguhnya manusia tidak pernah sepi sejak dilahirkan ke dunia..Sesungguhnya Manusia takkan bisa menikmati Syurga..tanpanya......

ary said...

Sesungguhnya manusia tidak pernah sepi sejak dilahirkan ke dunia..Sesungguhnya Manusia takkan bisa menikmati Syurga..tanpanya......

Puteri Adania said...

'Tanpamu.. aku lah yang rindu.. Tanpa dirimu.. Hilanglah manjaku.. Kasihmu adalah naluriku.. Cintamu hanya dihatiku..' Hehe:).. saje nyanyi lagu wow ni.. sesuai tuk ummi saya..

djND said...

Adania: Tq so much..kita semua menyayangi ibu2 kita kecuali mereka yang lupa akan dia..

djND said...

Ary: Emmm yup, kita juga tak kan menghirup udara segar ini tanpanya...
ingat..di setiap nafas ku ada kamu..pergh!!!