Followers

Tuesday, June 23, 2009

Bahasa Jiwa Bangsa...

Pose bersama warga kerja Gading2U sblm pulang berlatar belakangkan pemandangan indah di Tiara Beach Resort..

Salam..

Dua hari sudah ND ke PD..emm mcm mana biasa kat sana kalau tak ber'santai' tak pun saja2.. tp ND ke sana atas urusan kerja, maklum lah kan nak cari makan.

Pe pun nak ucapkan ribuan terima kasih kepada warga kerja NIOSH, Gading2U dan Tiara Beach Resort kerana memberi laluan utk ND membuat pasaran di sana ya.

Emm dalam pada tu sempat jugak lah ND pose mana yang patut kan..hehe utk kalian semua eak..ND paparkan juga pic2 esklusif ini..hehe (esklusif ker??)
Di tgh kepanasan sebelum berangkat pulang ke tanah air tercinta "Shah Alam" =D

Pose atas pentas, kat sini lah tempat ND melahar..apa pun warga NIOSH memang spoting..enjoy sgt dgn dia org masa ni..

ND just teringat akan cerita dari salah seorang rakan ND yg turut serta dlm EDISI PD kali ni..emm maklum lah dalam pada keletihan membuat kerja tu, sempat gak dia ni wat lawak..haha..sampai laa ni ND tak bole tahan, asal ingat jer terus ketawa berdekah2..hehe ..tp kalau korang tak ketawa baca cerita ni, tu bukan masalah ND lah kan..may b ND tak pandai nak ceritakan kembali or mmg cerita ni bukan lawak pun bagi korang..ND jer yg syok sendiri..hehe pe pun..korang baca je lah eak..

Kwn ND ni namanyer Wan Suwaipah (bukan nama sebenar) bagi tahu yg dulu masa dia baru abis belajar kat Mesir, dia gan kwn nyer nak balik Msia, dlm perjalanan balik tu kat dlm kapal terbang...mereka duduk bersebelahan. May be bila dlm kapal terbang tu dia kena lah jaga keterampilannyer n gaya bahasanye tu.. (Walaupun). Dek kerana haus tekak n perjalanan yg jauh lagi nak sampai kat kl tu, kwn nyer tu pun memanggil salah sorg strwrds MAS tu..

" Hello miss, can u give me a nuklear water pls?"

Member ND tu gan pramugari tu terus berpandangan sesama sendiri dan terus ketawa berdekah2 uols..hahaha. Actualy kwn dia tu nak mintak air mineral water..tp dek kerana terlalu english la kata kan..emm jadi lah Nuklear water..
Cantik tak kawan ND ni?..emmm saja je pose kan kat sini utk tontonan uols..hehe.

Haa yg tu satu, ni lagi satu cerita kisah kawan ND,nama dia Rokiah (bukan nama sebenar) pompuan lah kan.satu hari hujan turun lebat, kerana tidak ada payung..mereka terpaksa redah jer hujan lebat tu. Emm kawan ND ni pakai lah Celak di mata dia tu dgn eyeliner..tp kira yang very the mahal lah kan..tp kwn nd yg sorg lagi tu nama dia Maimon (juga bukan nama sebenar) pakai gak celak kat mata dia..tp very the murah..cian..korang tahu tak apa si Maimon tanya kat kwn nd si Rokiah tu..
Ni lah Rokiah uols .. kawan ND tu..cantik kan? =D

"Kiah, Cantik mata kau kan, celak kat mata kau tu tak luntur pun..jealous aku tgk kau..kau pakai celak yang waterfall eak Kiah?"

ini namanyer bila mata di solek dengan menggunakan alat makeup yg waterproof...

haa yg ni baru waterfall yer..hehe

Uols...kalau kalis air kita panggil apa uols...Waterfall ke waterproof? Hwa3x..

So pengajaran dari cerita ni, jgn la kita berlagak kalau kita tak pndai or tak reti nak cakap english..baik kita gunakan bahasa ibunda kita sendiri dari pada memalukan diri kita sendiri..haha...

6 comments:

c.a.w.a.n said...

haha.

lawak la nd ;]

haha

djND said...

lawak yg ada morel..kira ok la tu kan..ni bukan cerita utk jualan saja..tp niat nd adalah sekadar di jadikan iktibar..tak gitu..hehe

rizz said...

nuclear water ktnya haha ape la nd ni wawaaaaa

djND said...

haa tu la rizz..mineral water jadi nuclear water..apa cer..hahah

khyranie said...

lawak giler citer ko ni din.. husben aku x brenti gelak beb! aku pun samer tgh taip komen ni pun tegelak-gelak! kih kih kih!!

khyranie said...

lawak giler citer ko ni din.. husben aku x brenti gelak beb! aku pun samer tgh taip komen ni pun tegelak-gelak! kih kih kih!!